Go to Top

La llegenda del bergantí Aurora

 

Aquesta llegenda està fonamentada en fets reals. Ens explica que el bergantí Aurora va sortir de la platja de Sitges carregat amb bótes d’exquisida malvasia. El seu destí era Santiago de Cuba, a on els vins espirituosos aleshores eren molt preuats.

Ningú es va adonar que amagat a les bodegues del vaixell hi havia un nen polissó, l’avi del pescador que li va explicar aquesta història a l’Anita, la nostra narradora.

Abans d’arribar al seu destí, es van trobar amb el Terrible Huracà, que va sacsejar el vaixell amb violència, per tal que l’oceà l’engolís amb mercaderies i tripulants.

El nen va sobreviure al naufragi, i va explicar al seu nét fets sorprenents.

La Fundació Aurora motivarà als professionals que treballen al mar, i als afeccionats als esports mariners, perquè transmetin a nens i joves els valors morals que sempre ha tingut la gent del mar.

Tots els nens i joves han de saber fer els nusos mariners, i conèixer l’estructura i principis tècnics dels grans velers. Per això, buscarem finançament perquè tots els nens muntin una maqueta a les seves escoles.

Els més petits muntaran la maqueta d’un llaüt. Els nens de 9 a 11 anys la maqueta del bergantí goleta Aurora, i els més grans la maqueta del Pamir, un dels P-liners, els reis dels mars.